Skip to content
Dé parketoutlet van Flevoland
Alle merken tegen scherpe prijzen
Inclusief plint en ondervloer
Ruim 20 jaar ervaring
Alle merken tegen scherpe prijzen
Inclusief plint en ondervloer

Onderhoudstips: Hoe kan ik mijn vloer het best onderhouden?

 

Onderhoudsolie

Echte houten vloeren die in de olie staan kunt u het best onderhouden met onderhoudsolie. Zorg er altijd voor dat u het hetzelfde merk onderhoudsolie aanbrengt als het merk olie waarmee uw vloer is afgewerkt. Onderhoudsolie brengt u periodiek aan op plekken waar veel gelopen wordt.

 

Schoonmaakzeep

Voor de dagelijkse schoonmaak bestaat veelal een schoonmaakzeep. In deze schoonmaakzeep zit een bestanddeel zeep en een bestanddeel olie waardoor u dus de vloer schoonmaakt en tegelijkertijd voedt met de benodigde olie. Voor deze schoonmaakzeep geldt ook dat deze van hetzelfde merk moet zijn als waarmee de vloer in eerste instantie is afgewerkt.

Voor gelakte vloeren, kurk en laminaat kunt u het beste onderhoudsprodukten van het merk Dumby gebruiken. Deze zijn al tijden als beste getest en uiteraard bij ons verkrijgbaar.

 

Vermijd siliconen!

Gebruik nooit onderhoudsprodukten die op basis van siliconen vervaardigd zijn. Deze brengen namelijk een filmlaag aan over je vloer. In het begin glanst je vloer prachtig maar na verloop van tijd zie je vooral bij strijklicht allemaal krassen en vegen verschijnen. Deze krassen en vegen zitten echter niet in het hout maar bevinden zich in die siliconen toplaag. Wanneer u zo’n produkt éénmaal heeft gebruikt moet u het eigenlijk elke dag blijven gebruiken. Het is bij een hoop fabrikanten zelfs zo dat wanneer u een klacht heeft vanwege krasvorming op de vloer en er wordt geconstateerd dat u een onderhoudsmiddel of schoonmaakmiddel op siliconenbasis heeft gebruikt, de garantie direct komt te vervallen.

 

parketpakhuis_onderhoudstips
1628393190Onderhoudsset_laminaat_Dumby_1
beschadigde-vloer-opvullen-parketpakhuis

Neem contact op voor

  • het maken van een afspraak
  • het afhalen, bezorgen en plaatsen van bestellingen
  • vragen of advies

Bel 036 – 531 71 42 of

06 – 22 41 58 62

of mail naar: info@parketpakhuis.nl

 

Wat kan ik doen aan echte beschadigingen aan mijn vloer?

 

Kleine beschadigingen

Voor kleine beschadigingen bestaan er tegenwoordig gelukkig voor alle soorten vloeren en kleuren goede tubes met vulmiddel. Wanneer deze volgens de bijgesloten beschrijving worden aangebracht zult u daarna echt 3x moeten kijken waar de beschadiging zich ook al weer bevond.

Wat een hoop mensen vergeten bij een beschadiging in hun clicklaminaat is dat ze de plank ook kunnen verwisselen. Vaak wordt hier als een berg tegenop gezien maar wanneer u de plakplint verwijderd kunt u baan voor baan het laminaat losmaken tot dat u de beschadigde plank kunt verwijderen en verwisselen. Het terugleggen van de banen is een fluitje van een cent want alle banen zij al helemaal op maat. Het enige dat in veel gevallen extra vervangen zal moeten worden is een paar meter plint.

 

Grotere beschadigingen

Bij grotere beschadigingen adviseren wij u met ons contact op te nemen zodat we ter plekke kunnen bepalen welke actie het best ondernomen kan worden.

In geval van waterschade (verzekeringswerk) komen we altijd bij u thuis kijken. Wij maken aan de hand van onze bevindingen een schaderapport op. In het verleden deden we de opmaak van zo’n schaderapport kosteloos echter helaas hebben we moeten constateren dat het rapport ook wel eens werd doorgestuurd naar de verzekering en dat er daarna nooit meer contact werd opgenomen. Vandaar dat we nu vooraf een vergoeding vragen van € 50,- voor het maken van het rapport en dat deze verrekend zal worden indien u de vloer ook daadwerkelijk door ons laat herstellen.

 

×