Skip to content
Dé parketoutlet van Flevoland
Alle merken tegen scherpe prijzen
Inclusief plint en ondervloer
Ruim 20 jaar ervaring
Alle merken tegen scherpe prijzen
Inclusief plint en ondervloer

Lamelparket vloeren

 

Nog steeds merken we dat de benaming lamelparket wel eens verward wordt met de benaming laminaat. Duidelijkheidshalve zeggen wij altijd: lamelparket is 100% echt hout en laminaat is kunststof. Lamelparket is een massieve toplaag van 2 tot 4mm welke dwarsverlijmd zit op vurenhout zodoende de werking tot het minimum te beperken.

 

Zwevend leggen

Een steeds groter groeiende groep mensen kiest tegenwoordig voor lamelparket omdat de werking minimaal is en grotere oppervlakten met zwevend leggen overbrugd kunnen worden. Zwevend leggen is natuurlijk een stuk minder kostbaar en niet zo permanent als vaste verlijming aan de ondervloer.

 

Afwerking

Vroeger stonden bijna alle vloeren in de lak. Wanneer er dan slijtageplekken optraden moest de hele vloer geschuurd en opnieuw gelakt worden. Kortom, je was dan binnen 10 jaar door de toplaag heen. Tegenwoordig staat bijna al het lamelparket in de olie. Dit heeft als zeer belangrijk voordeel dat je dit plaatselijk kunt onderhouden. Dus daar waar er een slijtageplek onstaat kun je deze plaatselijk behandelen. De vloer wordt dus bijna nooit meer in zijn geheel geschuurd en de levensduur is hierdoor natuurlijk drastisch toegenomen. Een beetje lamelparket wordt tegenwoordig 25 jaar gegarandeerd.

Lamelparket wordt in veel gevallen kant en klaar afgewerkt geleverd maar is in sommige gevallen ook onbehandeld te verkrijgen. Ook is lamelparket tegenwoordig te verkrijgen in heel veel houtsoorten en met even zoveel af- en bewerkingen.

 

Solidfloor

Waar wij zelf momenteel zeer over te spreken zijn is het lamelparket van het merk Solidfloor. Dit merk staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en is daarnaast in prijs ook heel erg aantrekkelijk. Ze voeren standaard afgewerkte planken maar ook verouderde en ook hele mooie half massieve planken. Wij hebben er dan ook voor gekozen om naast de andere goede merken die we voeren, in ieder geval het volledige assortiment van Solidfloor aan te bieden.

 

Neem contact op voor

  • het maken van een afspraak
  • het afhalen, bezorgen en plaatsen van bestellingen
  • vragen of advies

Bel 036 – 531 71 42 of

06 – 22 41 58 62

of mail naar: info@parketpakhuis.nl

 

lamelparket
×